maanantai 19. marraskuuta 2012

My first month in pictures part 2

Ehdin onneksi tehdä tämän jatko-osan mun ekasta kuukaudesta Ranskassa.


Pari viikkoa sitten au paireille järjestettiin "valokuvaus aarteenetsintä/rastirata". En oikein osaa kääntää sitä suomeksi, mutta ideana oli 4-6 ihmisen ryhmissä suorittaa erilaisia tehtäviä eripuolilla Pariisia ja ottaa videioita tai valokuvia todisteiksi. Listalla oli muun muassa 30 sekunnin puheen pitäminen Sacré-Cœurin portailla, monumettien kanssa poseeraamista ja tuntemattomille puhumista. Tehtäviä oli muun muassa Montmartressa ja matkalla ehdin valokuvata kaupungin osan taiteilijoitakin.
 
 
Yksi tehtävistä oli etsiä Rakkauden seinä ja selvittää, kuinka monella kielellä ryhmäläiset osaavat sanoa "Minä rakastan sinua". Seinältä löytyi etsimisen jälkeen kyseinen lause myös suomeksi, kahteenkin kertaan.
 
 
Lokakuun loppupuolella oli pari tosi lämmintä päivää. Sää oli oikeasti niin mahtava, että söin aurinkotuolissa jäätelöä ja hain lapset koulusta shortseissa. Sillä aurinkoannoksella pitikin sitten pärjätä melko pitkään, koska noiden lämpimien päivien jälkeen sää on ollut välillä vähän mitä sattuu.
 
 
 
Ruokakulttuuriin tutustuminen ei ole täällä rajoittunut pelkästään ranskalaiseen ruokaan, vaan perheen kanssa ollaan syöty siin sushia kuin meksikolaistakin. Ruuasta täytyy sanoa sen verran, että se on täällä luvattoman hyvää. Pelottaa, että palaan Suomeen vähän erimitoissa kuin nyt.
 
 
Yhden aurinkoisen päivän kunniaksi päätettiin kavereiden kanssa käydä 19. kaupungin osassa sijaitsevassa Parc de Villettessä.
 
 
 Halloween-juhlissa ruokalistalla oli ostereita, joita en ollutkaan koskaan aikaisemmin maistanut. Toisessa kuvassa noitana syömässä sitä ensimmäistä.
 
 
 
Eli siinä oli lokakuu tiivistettynä. Yritän postailla mun marraskuun alun Dijonin reissusta ja toisen lomaviikon Pariisi turisteiluista jossakin vaiheessa.
 
À bientôt!
 
 

1 kommentti:

  1. Mieki haluaisin ranskaan au pairiksi ja just pariisiin! :) onko kuinka suuri osa ranskassa olevista au pair perheistä just pariisin alueella ja kuinka hyvät mahikset on löytää perhe just pariisista?

    VastaaPoista