tiistai 13. marraskuuta 2012

My first month in pictures part 1

Niinhän tässä on päässyt käymään, ettei ole ollut pahemmin aikaa kirjoitella. Eli pahoittelut tästä epäaktiivisuudesta. Täällä vaan on niin hirveästi näkemistä ja tekemistä, että hädintuskin ehtii kotona olla. Ajattelin nyt tehdä tällaisen pika koosteen mun lokakuusta tuon viimeisen postauksen jälkeen eli luvassa on kuvia ja lyhyet selitykset.

Perjantaisin ei ole kielikurssia, joten mulla on aamuisin ollu tapana käydä Pariisin keskustassa pyörimässä ja pari viikkoa sitten päätin katsastaa Jardin du Luxembourgin.
 
 
 
 
 
Tein au pair kavereiden kanssa toisen kierroksen Montmartreen juhlimaan Fête des Vendangesia (eli siis viininkorjuujuhlia). Sacré-Cœur tällä kertaa iltavalaistuksessa. Festareilla oli myös tosi upea ilotulitus. Tämän ja sen heinäkuisen perusteella ranskalaiset tosissaan osaa järjestää ilotulituksia. Tällä kertaa raketit oli synkronoitu musiikkiin.
 
 
 
 
Seuraavana viikonloppuna päätettiin au pair porukan kanssa tutustua Pariisin kulttuuritarjontaan. Ohjelmassa oli muun muassa vierailu Petit Palais'n valokuvanäyttelyssä.
 
 
Meillä oli myös aikaa leikkiä turisteja ja käydä Notre-Damessa sisällä asti.
 
 
Kunnallisvaalien ennakkoäänestys oli täällä Pariisin suurlähetystössä 17.-20.11. Pitihän sitä ääni oikeutta käyttää, kun lähetystö ei ole tuon kauempana. Lähetystö on tosi kivalla paikalla aivan Invalidesin vieressä ja sen osoitekkin on osuvasti Place de Finlande.
 
 
Oon virallisesti löytäny mun lempikahvilan Pariisissa (saa nähdä, montako kertaa tämäkin ehtii muuttua ennen toukokuuta). La Caféothèque on kiva, pieni kahvila lähellä Seinen rantaa. Ja mikä parasta siellä voi valita haluamansa eri maista tulevista kahvilaaduista, ja hintatasokin on täkäläisittäin ihan kohtuullinen.
 
 
Sen jälkeen, kun huomattiin, että alle 26-vuotiaan EU-kansalaiset pääsee suureen osaan museioista ja monumenteista ilmaiseksi, ensimmäinen kohde oli Musée d'Orsay. Vanha rautatieasema on täytetty monipuolisella valikoimalla taidetta. Kahdenkin vierailukerran jälkeen osa on vielä näkemättä.
 
Yritän ehtiä tässä piakkoin postata sen jatko-osan, niin pääsen käsittelemään kahden viikon syyslomaa, joka loppui eilen ja muita ajankohtaisempia juttuja.
 
Bisous, Elisa
 
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti